LoL: Cele mai bune șase echipe de League of Legends din 2016 (II)

Despre Edward Gaming, H2k-Gaming și Samsung Galaxy

Acesta este a doua parte dintr-o serie de două articole dedicate analizării celor mai bune echipe de League of Legends din 2016. În prima parte au fost analizate SK Telecom T1, ROX Tigers și Royal Never Give Up, pentru ca acum să fie analizate Edward Gaming, H2k-Gaming și Samsung Galaxy.

 

  • Edward Gaming (clasare pe locurile 5-8 la Worlds 2016)

Edward Gaming este cea de a doua echipă de top chineză, alături de Royal Never Give Up, cele două împărțindu-și victoriile în cadrul play-off-urilor LPL de anul acesta. Spre deosebire de Royal Never Give Up, Edward Gaming are un istoric ceva mai îndelungat, având mult mai multe competiții interne și internaționale la activ și, pe cale de consecință, și mai multe titluri. Cel mai bun an al echipei rămâne în continuare 2014, atunci când, cu mici excepții, Edward Gaming a câștigat cam tot ce se putea câștiga în China. Nu a strălucit însă pe plan internațional. Iar cel mai slab an a fost 2015, atunci când a întâmpinat probleme din partea Invictus Gaming și LGD Gaming.

                                               Graficul evoluției în intervalul martie 2015-octombrie 2016

edward

 

  • H2k-Gaming (clasare pe locurile 3-4 la Worlds 2016)

H2k-Gaming este, foarte probabil, cea mai bună echipă europeană a momentului. Iar datorită rezultatului de la Worlds 2016, combinat cu cele din circuitul european LCS, este posibil să fie chiar una din primele cinci echipe ale momentului. Chiar dacă a piedut în semifinală, performanța de la Worlds 2016 este un pic surprinzătoare, așteptări existând mai degrabă din partea celor de la G2 Esports, echipa care a dominat circuitul european tot acest an.

Anul acesta H2k-Gaming a ieșit pe locul patru în cadrul play-off-urilor EU LCS Spring Split și pe trei la play-off-urile din vară. Paradoxal, deși anul acesta a avut rezultate mai slabe în cadrul Spring și Summer Split decât în 2015, H2k-Gaming a avut rezultate mult mai bune la nivel internațional.

                                               Graficul evoluției în intervalul martie 2015-octombrie 2016

h2k

 

  • Samsung Galaxy (clasare pe locul 2 la Worlds 2016)

Fără să fie o echipă cu rezultate ieșite din comun, Samsung Galaxy chiar părea una dintre echipele cu cele mai mici șanse să iasă din grupe, darămite să și ajungă în finală. A obținut locul patru pe linie, în Spring Split, în Summer Split și în play-off-uri. Ce-i drept, a beneficiat și de o linie mult mai ușoară decât SK Telecom T1, în sferturi jucând cu Cloud9, iar in semifinală cu H2k-Gaming.

Acum rămâne văzut dacă Samsung Galaxy este mai mult decât un “one hit wonder”, așa cum s-a mai întâmplat și în cazul altor echipe din eSport-ul profesionist.

                                             Graficul evoluției în intervalul aprilie 2015-octombrie 2016

samsung

grafic-general