CCleaner a fost compromis și a distribuit malware timp de o lună

Ironia sorții

Dacă țineți la securitatea sistemului vostru, probabil că sunteți familiari cu aplicația CCleaner, al cărui este scop este de a suplementa antivirusul principal.

Compania producătoare, Piriform, a anunțat că toți cei care au descărcat CCleaner și CCleaner Cloud fie de pe site-ul oficial, fie de pe site-uri partenere, între 15 august și 12 septembrie, ar putea fi infectați. În total, 2,27 milioane de utilizatori sunt vizați.

Programul malițios transmitea numele sistemului, IP, lista programelor instalate și informații despre rețea unui server de pe teritoriul SUA. Compromiterea programului s-a făcut printr-un backdoor, acum închis în cea mai nouă versiune.

Partea interesantă este că nu Piriform a descoperit situația, cu divizia de securitate Talos din cadrul Cisco, care a anunțat mai departe autoritățile americane.

Cea mai nouă versiune sigură este CCleaner 5.34. Mai multe informații aici.

Tags:

3 Comentarii [+] Adaugă un comentariu

  1. Cavalary a scris:

    Heh, trasasem 5.32 in iulie, cand am vazut stirea c-au fost cumparati de Avast, ma asteptam sa se intample chestii…

  2. Marius a scris:

    Avast asta spune tot. Infectare pentru interese. Sa iti dai seama doar dupa o luna de zile de treaba asta. Adios Piriform si Avast. Le mai foloseste dracu produselee.

  3. zombi11 a scris:

    mai bine folositi versiuni mai vechi, fac aceleasi lucuru si nu sunt virusate.

Adaugă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Încurajăm cititorii ComputerGames.ro să ne raporteze orice abuz în comentariile publicate pe site.