Blizzard va închide cel mai mare server neoficial de World of Warcraft

O mare parte a istoriei jocurilor video va fi abandonată

Blizzard a anunțat că va închide cel mai mare server neoficial al jocului World of Warcraft, care se intitulează Nostalrius, pe 10 aprilie. El are nu mai puțin de 800.000 de jucători înregistrați, din care 150.000 activi.

Popularitatea lui Nostalrius se datorează faptului că el emulează întocmai originalul World of Warcraft, așa cum era el înaintea lansării primului expansion pack, Burning Crusade, în 2006. Deși din punct de vedere tehnic, WoW a progresat continuu, dar a pierdut multe pe drum, în scopul accesibilității pentru gamerii casual, după cum mulți fani ai Nostalrius consideră.

Deși pe întreaga durată de viață a serverului, accesul era complet gratuit, Blizzard are dreptul să închidă serverul, dat fiind că cel din urmă folosește proprietatea intelectuală care nu i se cuvine.

Totuși, echipa serviciului dă posibilitatea altor fani ai jocului să continue munca lor, făcând disponibil codul sursă.

Deși, legal vorbind, Blizzard are dreptul să acționeze astfel, trebuie amintit că multe jocuri vechi, cu atât mai mult cele multiplayer, sunt păstrate tocmai prin eforturile comunității.

O petiție a fost deschisă cu scopul de a salva această bucată de istorie.

9 Comentarii [+] Adaugă un comentariu

 1. Dordel a scris:

  Cred ca e plin de moldoveni pe-acolo, hotii vor sa se joace gratis pe munca altora

 2. Anon a scris:

  hahaha looser retard race ramane fara servere de lol si dota, haha cat de irelevant trebuie sa fi sa joci pe pc, hai mars la titan x cu fps drops in dota ca atata va ramas hai mars la cotetz ca si asa nati zis nik relevant

 3. z a scris:

  nu e vorba de jucat gratis dordel, e vorba ca nu ai cum sa joci wow vanilla sau tbc pe servere oficiale, blizzard nu vor as inteleaga ca wow-ul de acum e mort, iti garantez ca 90% din populatia de pe nostalrius ar plati 10 euro pe luna daca blizzard ar redeschide servere oficiale cu primele expansionuri ( si nu, nu mai joc wow de ceva vreme )

 4. Aladin a scris:

  Nostalrius va reveni curand cel putin asa se aude, isi vor muta servarele in Finlanda unde n au juristictie cei de la Blizz … poate daca nu aveau o publicitatea asa mare pe YouTube/ Twitch treceau neobservati. oricum va fi Nostalrius a fost unul dintre cel mai bun daca nu cel mai bun private server. Pacat ca Blizzard e incapatanat si nu doreste sa deschida Legacy Servers …

 5. Andreea a scris:

  Black Desert Online, here I come!

 6. ... a scris:

  Saracii obezi, cu ocazia asta mai aerisesc si ei subsolul si mai iau o gura de haer.

 7. Muertos a scris:

  Cred ca am facut bine ca m-am lasat de wow si m-am apucat de ESO…

 8. nihlus a scris:

  @Aladin Sper sa ai dreptate. Cei ce au lucrat la Nostalrius au muncit prea mult ca sa-si aiba serverul inchis dupa nici macar un an intreg.

 9. Dope! a scris:

  @Z, numai joc de 7 ani. Dar daca ar deschide Blizz-ul un server de TBC, platesc si 20 de euro pe luna.

Adaugă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Încurajăm cititorii ComputerGames.ro să ne raporteze orice abuz în comentariile publicate pe site.