Belgia a stabilit că Loot Boxes sunt pariuri, iar un senator SUA pornește roțile peste Ocean

Industria gaming începe să fie trasă la răspundere

Ieri aflam că Loot Boxes sunt investigate de comisiile jocurilor de noroc din Belgia, Olanda și Franța, în timp ce colegii omologi din UK ezită să ofere un răspuns.

Astăzi, primii pași către clasificarea cutiilor cu conținut aleatoriu din jocurile video drept pariuri au fost făcuți. Comisia belgiană ale jocurilor de noroc a oferit un răspuns răspicat: loot boxes sunt considerate a fi pariuri, nu în mică măsură din cauza mixului dintre bani și dependență. O adresă va fi trimisă către autoritățile abilitate din Uniunea Europeană pentru ca toate statele membre să acheseze la concluzia belgienilor. Astfel, țările UE vor avea mult mai multă putere pentru a-și impune punctul de vedere în fața distribuitorilor de jocuri video.

Tot astăzi, Chris Lee, senator democrat al statului Hawaii, a declarat că loot boxes din jocuri precum Battlefront 2 sunt „prădătoare”, iar jocul este un „casino online cu tematică Star Wars, al cărui scop este să scoată cât mai mulți bani de la copii”. Declarația sa este în mare parte corectă, dat fiind că jocul are rating PEGI (Europa) 16 și ESRB (SUA) 13, ce semnalează vârsta minimă pe care jucătorii trebuie să o aibă pentru a-l accesa. În acest timp, loot boxes pot fi cumpărate cu bani reali, iar conținutul lor aleatoriu este asemănător jocurilor de noroc.

Desigur, Battlefront 2 este cel mai accesibil exemplu, dar jocurile mobile și-au clădit infamia pe astfel de microtranacții.