Autorul cărților The Witcher a vândut întreaga licență lui CD Projekt RED pentru doar 9.500$

Geralt știe să omoare monștri și să seducă domnișoare, dar nu e bun la calcule

După cum știți, scriitorul polonez Andrzej Sapkowski este creatorul universului The Witcher, atât de frumos digitalizat de CD Projekt RED în poate cea mai bună trilogie de titluri RPG creată vreodată.

Andrzej are o relație de iubire și ură pentru seria jocurilor, el nu s-a sfiit să admită că are resentimente pentru felul în care oferit studioului polonez licența. Inițial, CD Projekt RED i-a oferit un procent din profit, dar scriitorul a dorit toți banii în avans. Doar astăzi aflăm care este suma, direct de la Adrian Chmielarz, fost director al studioului.

Întreaga sumă a fost de 9.500$, ceea ce este ridicol de puțin. Mai mult, CD Projekt RED a cumpărat întregul IP, ce îi oferă posibilitatea să adapteze cărțile viitoare, în eventualitatea în care vor mai fi lansate, fără a-i plăti scriitorului niciun cent.

Deși romanele lui Sapkowski nu se bucurau de prea mare expunere pe piața vestică, el era foarte popular în țara natală chiar și înaintea jocurilor. Desigur, când The Witcher a devenit un fenomen global, cărțile sale s-au bucurat de vânzări în continente la care el nici nu putea visa înainte, ce i-a suplimentat cu siguranță veniturile.