Amnesia: The Dark Descent nu pare să fie afectat de piraterie

Jocul a avut parte de vânzări extraordinare

Electronic Arts, Blizzard, Activision și bineîntețes Ubisoft dau vina pe piratare jocurilor ori de câte ori jocurile lor nu au succesul așteptat, asta în ciuda faptului că au introdus tot felul de metode DRM ultrarestrictive care doar au amplificat fenomenul. Există însă și companii care atunci când aud de piraterie spun: Screw it!

Acum doi ani cei de la Frictional Games au venit pe piață cu un first person survival horror, Amnesia: The Dark Descent, care a primit note bune în recenzii și a avut parte de vânzări bune. Cu toate că nu pot da un număr exact al copiilor vândute, Frictional Games estimează că ar fi în jur de un milion. Și poate în mod surprinzător, cu toate că au trecut doi ani de când jocul a fost lansat, în fiecare lună se mai vând încă 10.000 de unități.

Creat cu doar 360.000 de dolari, Amnesia: The Dark Descent a generat până în prezent un profit de 10 ori mai mare decât suma investită, așa că atunci când vine vorba despre piraterie reprezentanții Frictional Games își permit să spună Screw it.

Poate ar fi timpul ca și marile companii să realizeze că un joc bun se va vinde și fără măsuri draconice de protecție și să renunțe la toate aberațiile care de multe ore afectează plăcerea jocului.

Amnesia: The Dark Descent

Producător: Frictional Games

Distribuitor: To Be Announced

Platforme: PC

Gen: Action

Pagina Oficială: Vizitează

Data de lansare: 8 septembrie 2010

93Nota