AMD prezintă noul cooler stock Wraith

„Cel mai bun cooler stock” nu sună impresionant, dar este

Toți cei care sunteți gameri serioși și folosiți coolerul inclus în pachetul procesorului, fie el Intel sau AMD, ridicați mâna. Exact!

Astăzi, AMD a prezentat soluția de răcire care ar putea fi un game changer. Wraith va fi noul cooler stock, urmând să fie inclus în pachetele procesoarelor din seria FX care au TDP mai mic sau egal cu 125W. De fapt, modelul FX 6330 deja îl are, în China. AMD nu a anunțat data de la care noile tranșe îl vor include, dar se estimează că nu va dura mult. Totuși, nu se menționează dacă prețul procesoarelor va crește, ca urmare a noului cooler.

Wraith prezintă 4 heatpipes din cupru și are de departe cea mai mare masă de disipare a căldurii dintre toate soluțiile de răcire standard, de până acum. Logo-ul AMD este iluminat de LED albastru.

Mai multe informații nu au fost prezentate, cu excepția unui demo video, disponibil în continuare. Sunt comparate soluția de răcire actuală AMD și viitorul Wraith, ambele funcționând la 100%, iar diferența acustică este impresionantă, cu atât mai mult cu cât Wraith pare să folosească un ventilator de doar 92mm (estimare vizuală, AMD nu a menționat dimensiunea). Ce este și mai impresionant este că se folosește același sistem arhicunoscut de prindere foolproof AMD, fără backplate.

Viitoarea serie de procesoare AMD Zen va folosi mai mult ca sigur Wraith.

Tags: ,