AMD a anunțat Radeon RX Vega, High-Bandwidth Cache Controller și Rapid Packed Memory

Placa a fost o fantomă, dar tehnologiile au fost prezentate

AMD a dezvăluit recent că viitoarea serie de plăci video se va intitula Radeon RX, cu nava amiral fiind Vega.

Din păcate, nicio informație suplimentară nu a fost oferită, cum ar data lansării sau prețurile. Totuși, se estimează că seria va debuta în paralel cu procesoarele R5 și R3, așteptate la sfârșitul lui Q2, respectiv începutul lui Q3. Ca urmare, seria RX 400 se oprește la 480, dar oricum în această generație Nvidia a fost neclintit.

Infinit mai informațional a fost demonstrația High-Bandwidth Cache Controller în tandem cu Rapid Packed Math, tehnologii care vor fi integrat cu certitudine în Vega și probabil în alte modele. Vorbim de o nouă arhitectură a memoriei, care poate dubla cadrele pe secundă în anumite scenarii.

Drept exemplu, AMD a prezentat cum Deus Ex: Mankind Divided are de două ori mai multe cadre pe secundă în scenele cele mai solicitante și în medie cu 50% mai multe atunci când cele două tehnologii sunt activate. Simplist spus, memoria este alocată mult mai eficient în timpul aplicațiilor, iar beneficiarii vor fi plăcile video cu VRAM redus. Jocul rula pe Vega, limitată artificial la 2GB VRAM. 

Dat fiind că High-Bandwidth Cache Controller și Rapid Packed Math sunt soluții hardware, doar viitoarele plăci vor avea beneficiile menționate.

A fost confirmat că primul joc video care va fi compatibil este Prey, dar el va fi lansat înainte ca plăcile video să fie disponibile.